• " Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.
    "
    Johannes 3: 16

Meer over Verenigingen

Vijfkleurenclub

Vijfkleurenclub
Deze club die in het kader van kinderevangelisatie bestaat,heeft op 16 september een herrstart beleefd!

Hier een kort verslagje van de eerste Vijfkleurenclubmiddag!

Vanaf 14.00 kwamen de eerste kinderen binnen in de voorkerk. Ze mochten hun eerste sticker opplakken op het aanwezigheidsbord ( bij drie stickers krijgen ze een cadeautje) Ze konden kiezen of ze wilden knutselen of een spelletje wilden spelen.  Op de achtergrond stond de laptop aan met kinderliedjes. Al snel ging er een aantal kinderen een bootje maken van ijsstokjes. 
Om half drie zijn we het zaaltje in gegaan met de tien kinderen die er waren. We hebben eerst het thema lied van de VBK-dag gezongen ‘alle kinderen mogen komen’. De kinderen kenden zelf ook nog een aantal christelijke liedjes die we op internet opzochten en met elkaar hebben gezongen. Na het zingen hebben we met elkaar gebeden.

Natuurlijk hadden de juffen Abbientje v/d Broek ook weer uitgenodigd. De kinderen moesten haar hard roepen maar ze kwam tevoorschijn. De tocht naar Abbenbroek  was een heftige tocht geweest. Er was namelijk een flinke storm op zee geweest…maar ze was aangekomen! Nadat Abbientje weer vertrokken was hebben we met elkaar geluisterd naar het verhaal van de storm op het meer.  De kinderen hebben echt aandachtig geluisterd! Erg mooi om te zien! De kinderen hebben met elkaar de tekst geleerd: Jezus heeft alle macht!

Na het verhaal hebben we het liedje geoefend: ’Hé luister mee naar een nieuw verhaal’ We hadden echte zangtalentjes onder ons dus het liedje konden ze al snel meezingen. Een van de kinderen kende het gebed: 'Handjes gevouwen', dit hebben we met elkaar ook biddend gezongen.

Van al dat zingen hadden we wel dorst gekregen en dus waren de bekers met limonade zo op. Vanaf kwart over drie hebben we in de voorkerk de knutselwerkjes afgemaakt en ondertussen gezellig gekletst met elkaar!

De kinderen hebben een A4-tje meekregen met het Bijbelverhaal in het kort erop en de datum voor de volgende clubmiddag. De meeste kinderen hebben een blad extra meegenomen zodat ze dit aan hun vriendje/vriendinnetje kunnen geven. 

Vakantie Bijbel Klubdag

Ieder jaar op de laatste woensdag van de grote vakantie wordt er een Vakantie Bijbel Klubdag gehouden. Op deze dag zijn alle kinderen van 6 t/m 12 jaar van harte welkom.  Ieder jaar hebben we een thema.

Er wordt een Bijbelvertelling gehouden over dit thema. Verder knutselen we iets, zingen een aantal liederen, doen spelletjes en eten met z'n allen.

Een mooie, en gezellige Vakantie Bijbel Klubdag op woensdag 19 augustus 2015!

 

 

  • © hersteld hervormde kerk 2019