• " Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.
    "
    Johannes 3: 16

Meer over Kerkenraad

Huisbezoek en wijkindeling

Huisbezoek
Huisbezoek is in de reformatietijd ontstaan.  Het belangrijkste motief was: "vruchten oplezen van de prediking".
En dat is het eigenlijk nog. U mag dus een vraag verwachten, die u de gelegenheid geeft om te vertellen wat de Heere u onder de bediening van Zijn Woord heeft willen geven.  Daarbij gaat het er echt niet om dat u het allemaal 'mooi weet te vertellen'.

Petrus heeft het in een heel korte zin tegen Jezus mogen zeggen wat in zijn hart leefde: "U bent de Christus, de Zoon van de levende God" (Matth. 16:16).Daarnaast is het huisbezoek een goede gelegenheid om bepaalde problemen of vragen waar u mee zit ter sprake te brengen.

Wijkindeling

Onze kerkelijke gemeente is in drieën verdeeld tussen de drie ouderlingen. Hieronder kunt u lezen, welke wijkouderling bij uw woonplaats behoort.

Het is fijn als in de loop van de tijd een vertrouwensrelatie met de ouderlingen kan worden opgebouwd. Daarom is het goed om hen op de hoogte te stellen van lief en leed in uw eigen leven of dat van uw gezin. Zij zullen graag met u meeleven. U kunt hen alleen of eventueel samen met een diaken op huisbezoek verwachten.

De drie wijken zijn verder in tweeën gedeeld, waarbij een wijkouderling in een bepaald jaar de ene helft bezoekt en de predikant de andere helft. In het tweede jaar wordt dat andersom gedaan, zodat ieder adres jaarlijks bezoek van de kerkenraad zal krijgen.

Ouderling / diaken

wijkindeling


J. Dam / L.J. van Doorn


Geervliet / Oudenhoorn / Spijkenisse / Simonshaven/ Zuidland

G. Kloos/ M. Grinwis


Abbenbroek / Goudswaard / Heenvliet / Hoogvliet / Nieuw-Beijerland / Ouderkerk a/d IJssel / Oostvoorne / Poortugaal / Rozenburg


H.C. Koreneef / J.J.L. de Ruiter
 

Hellevoetsluis / Brielle / Stellendam / Vierpolders /  Zwartewaal

 

 

  • © hersteld hervormde kerk 2019